2013. január 22., kedd

Fast but not junk food


Hozzávalók: 
Durum tészta
1db répa
1db karalábé
1 fej saláta
mogyoró
olívaolaj
esetleg sütőtök


1. Vágd apróra a saláta leveleit. 


2. Reszeld le a répát, karalábét és a sütőtököt.


3. Kislángon, úgy 6 percig olívaolajon pirítsd a mogyoró szemeket, közben pedig főzd meg a tésztát. 


4. Fontos, hogy a répa mindenképp érintkezzen az olívaolajjal, mert az hozza ki belőle a vitamint, (így sokkal egészségesebb, mint ha nyersen ennéd) ezért először répával keverd el a mogyorót.
Ezután jöhet a karalábé, saláta és ízlés szerint a sütőtök.
(Fun fact: ha csillapíthatatlan A-vitamin hiányod van és nincs lehetőséged elkészíteni ezt az ételt, a lereszelt répát keverd össze egy kis vajjal és úgy kend kenyeredre, a D, E, K és A-vitamin ugyanis csak valamilyen zsiradékkal együtt fogyasztva tud felszívódni.)


5. Ha jól összekeverted, hagyd egy kicsit főni egy fedővel a tetején, de csak addig, amíg még valamelyest ropogósak maradnak a zöldségek. 



6. Ezután öntsd nyakon a tésztát olívaolajjal, sózd meg és keverd össze a salátával. 


Bon appetit a nagyon finom, rettenet gyorsan elkészülő, szuper egészséges vacsorához! ;)





XX