Hozzávalók:
Durum tészta
1db répa
1db karalábé
1 fej saláta
mogyoró
olívaolaj
esetleg sütőtök
Durum tészta
1db répa
1db karalábé
1 fej saláta
mogyoró
olívaolaj
esetleg sütőtök
1. Vágd apróra a saláta leveleit.
2. Reszeld le a répát, karalábét és a sütőtököt.
3. Kislángon, úgy 6 percig olívaolajon pirítsd a mogyoró szemeket, közben pedig főzd meg a tésztát.
4. Fontos, hogy a répa mindenképp érintkezzen az olívaolajjal, mert az hozza ki belőle a vitamint, (így sokkal egészségesebb, mint ha nyersen ennéd) ezért először répával keverd el a mogyorót.
Ezután jöhet a karalábé, saláta és ízlés szerint a sütőtök.
(Fun fact: ha csillapíthatatlan A-vitamin hiányod van és nincs lehetőséged elkészíteni ezt az ételt, a lereszelt répát keverd össze egy kis vajjal és úgy kend kenyeredre, a D, E, K és A-vitamin ugyanis csak valamilyen zsiradékkal együtt fogyasztva tud felszívódni.)
5. Ha jól összekeverted, hagyd egy kicsit főni egy fedővel a tetején, de csak addig, amíg még valamelyest ropogósak maradnak a zöldségek.
6. Ezután öntsd nyakon a tésztát olívaolajjal, sózd meg és keverd össze a
salátával.
Bon appetit a nagyon finom, rettenet gyorsan elkészülő, szuper egészséges vacsorához! ;)