2012. december 21., péntek

Last minute Christmas gift ideas part 1

Most, hogy túléltük a világvégét, végre újra eleget tudok tenni blogos teendőimnek! Az öcséim és a házimunkák elől elmenekülve szereztem magamnak ezt a fél órát, becsüljétek hát meg magatokat!
Viccet félretéve, borzasztó sok ideig hanyagoltam az írást, vizsgáknak tanulni valóknak és karácsonyi teendőknek köszönhetően, de a szünet alatt minden nap szándékomban áll posztolni! :)
Let’s get staarteeed!

Nyilván mindannyian beszereztük már a szeretteinknek boldogságot okozó csomagocskákat a fa alá, de én gyakran érzem úgy, ez még nem elég.. Nagyon szeretek ajándékokat venni, adni, készíteni csak az a fránya pénz ne szaladna le olimpiai bajnokokat megszégyenítő gyorsasággal a kártyámról.. Ezért szuperek a DIY ajándékok karácsonykor is, és ha bennetek is ez a „not good enogh” érzés kavarog, de már nincs idő, kedv, pénz kipótolni az ajándékokat, íme néhány ötlet.. ;)

Őszi színekben pompázó csomózott karkötő


Ha épp nincs a fiókodban ehhez hasonló fonál gyűjtemény, szaladj át a nagymamádhoz, menj fel a padlásra, le a pincébe, nézd meg a szekrényben vagy a macska mellett, valahol találnod kell! Ha ezen felsorolt opciók közül egyik sem jött be, de lehetőséged van egy közeli hobbiboltba ellátogatni, (nekem szerencsém van, Szentendrén 15 percre innen van egy) talán az a legjobb megoldás mind közül!

Szükséged lesz:
- Egymáshoz illő, kb. 6 féle színű fonálra, ami lehet az a sima vékonyszálú, vagy goblein fonál is, édes mindegy.
- 2db szalagvégre
- delfin kapocsra
- 2db ékszer karikára
- ollóra
- körömlakkra
- hajlakkra
- celluxra



A fonalak hossza legyen kb 100 cm, inkább hosszabb legyen, abból később egyszerűbb korrigálni. 

A 100 centis fonalat hajtsd félbe, és a hajtásnál celluxozd az asztalhoz.

Ha ez megvan, a baloldali szállal köss egy balról jobbra csomót, ahogy a képen mutatom, majd ismételd meg. 



A csomózás technika lényege, hogy mindig 2, egy irányból történő csomót kötünk, mert az számít 1db csomónak. Ha ezzel kész vagy látni fogod, hogy a szál, amivel csomóztunk át kívánkozik a jobb oldalra, a két szál helyet cserél.

 Ha ez megtörtént, a most baloldalra kerülő szállal ismételd meg az előbbi műveletet és a többi és a többi a végtelenbe és tovább fojtathatod a csomózást. :)

Ha nincs goblein fonalad, sebaj, a vékony szálú fonállal ez ugyan úgy kivitelezhető, de a megfelelő vastagság elérése érdekében 2db 100cm-es fonalat hajts félbe és a két baloldali fonalat kezeld úgy, mintha egy lenne. 


Ennyire egyszerű!
Azt nem mondom, hogy gyorsan kész leszel, de hé, itt az a rengeteg szabadidő Szentestéig, valahogy el kell tölteni ;).

Én 11db-ot csináltam, összemértem és egyforma méretűre vágtam őket, majd körömlakkal befestettem a fonalak végét, nehogy szétbomoljanak. A szalagvégbe meglehetősen nehéz beszorítani a fonalakat, jól össze kell őket rendezni és tanácsos egy hímnemű segítségét kérni. (P.S. ha nincs harapófogód az olló is tökéletesen helyt áll az összeszorítás terén, ez ám az abszolút sufni tuning do it yourself! :D)

Ha az egyik szalag vég a helyén van, ajánlom a hajlakkal való lefújást, mert észre fogjátok venni, hogy úgymond ’’begöndörödnek’’ az elkészült csomózott szálak, a hajlakk pedig segít ezeket kiegyenesíteni.

Ha ezzel is kész vagy nincs más hátra, mint az immár alvó hímneműt ismét segítségre kérlelni, majd felhelyezni a kapcsot és Wawawoom KÉSZ!




It’s your turn girlzz ;)