2012. július 28., szombat

Milyen az igazi férfi?


Magabiztos, határozott, önálló egyéniség. Plusz pont jár annak, aki ezen kívül udvarias, romantikus, humoros és gyengéd is, mondhatná bármelyikünk.


De hogyan lőhetnénk magunknak egy ilyen díszpéldányt, ha ma már senki sem szaladgál lóháton lasszóval a kezében? Miről ismerhetjük fel? A globális trendek hozzájárulnak, vagy inkább nehezítik a vizuális felismerést? 

  
    1966                 1977              1998               2007               2012


A válasz egyértelmű: nem hogy nem segítik, egyenesen lehetetlenné teszik. 
Ha bemegyek egy bevásárló központba, néha nem tudom megállapítani, hogy a vásári tükörlabirintusba léptem be, vagy a 80-as ikrek jöttek vásárolni? Olyan mintha a pasik többsége még csak meg sem próbálna különb lenni. Ugyanaz a haj, mintha a fodrász futószalag mellett dolgozna. Több ékszer van rajtuk, mint amit egy igazi férfi el tudna viselni (értsd: több mint egy karikagyűrű).
És akkor még nem is beszéltem a "villantásról". Egészen nyugodtan gyárthatnának 20 centivel rövidebb szárú nadrágokat, így biztosítva viselőjének állandó hátsófertályi szellőzést.
(Zárójelesen megjegyezném, hogy a félárbocra eresztett gatya a börtönökben azt jelenti: "bármire kapható vagyok!") ;)
Nagy átlagban azért elmondható, hogy húszas éveik elejére kicsit tisztába jönnek önmagukkal és talán nagyobb hangsúlyt fektetnek belső tulajdonságaikra, mint korábban. Hogy ez annak köszönhető-e, hogy megtalálták az igazit, aki mellett önmaguk mernek lenni vagy sem, azt hagyjuk meg nyitott kérdésnek.

De azért mind tudjuk, hogy az emancipáció óta megingathatatlanságuk egy csöppet megingott. Bár az állva pisilés irigylésre méltó tulajdonság, valahol érthető miért tűntek el a spártai hősök. Itt jövünk mi a képbe. Adjunk nekik egy kis hatalmat a kapcsolatban. Érezzék, hogy férfiak, akkor is, ha tudják, a végén úgyis az lesz, amit mi akarunk. Érezzék, hogy szükségünk van rájuk, még akkor is, ha mi tartjuk észben napirendjüket, főzzük a vacsorájukat, és segítünk visszatenni a förtelmes ruhadarabokat oda ahol találták. Gyengéd odafigyeléssel nyissuk meg őket és segítsünk nekik megtalálni önmagukat a divat világában is.

Tapasztalatból mondom nem lehetetlen. :)

It's your turn girlz!;)